Poduzetnički impuls 2013.

Bez autora
Mar 13 2013

Svrha programa Poduzetnički impuls 2013 je potaknuti brži razvitak malog gospodarstva radi novog zapošljavanja, povećanja konkurentnosti, izvoza i gospodarskog rasta. Nepovratna sredstva, koja Ministarstvo dodjeljuje u sklopu Poduzetničkog impulsa, ove su godine u odnosu na lani udvostručena te iznose 730,3 milijuna kuna. U posljednja dva mjeseca održano je 20-ak radionica diljem Hrvatske koje su okupile više od 2.000 sudionika. Promjena u odnosu na prijašnje godine je da Poduzetnički impuls 2013. nije predviđen kako bi se pomoglo velikoj skupini poduzetnika s malim iznosima, već da se nađu kvalitetne ideje i projekti kojima će se pomoći s većim iznosom potpore. Neće više biti velik broj potpora s iznosom od 10 ili 15 tisuća kuna, već će biti manje projekata, ali će iznos potpore biti veći, prosječno više od 100 tisuća kuna.

Poduzetnički impuls 2013.Svrha programa Poduzetnički impuls 2013 je potaknuti brži razvitak malog gospodarstva radi novog zapošljavanja, povećanja konkurentnosti, izvoza i gospodarskog rasta.

Rečeno je to na završnoj informativnoj radionici o tom programu koju je organiziralo Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Nepovratna sredstva, koja Ministarstvo dodjeljuje u sklopu Poduzetničkog impulsa, ove su godine u odnosu na lani udvostručena te iznose 730,3 milijuna kuna.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako je u posljednja dva mjeseca održano 20-ak radionica diljem Hrvatske koje su okupile više od 2.000 sudionika.

Promjena u odnosu na prijašnje godine je da Poduzetnički impuls 2013. nije predviđen kako bi se pomoglo velikoj skupini poduzetnika s malim iznosima, već da se nađu kvalitetne ideje i projekti kojima će se pomoći s većim iznosom potpore, kazao je ministar Maras. Dodao je da neće više biti velik broj potpora s iznosom od 10 ili 15 tisuća kuna, već će biti manje projekata, ali će iznos potpore biti veći, prosječno više od 100 tisuća kuna.

Maras je rekao kako je zadovoljan zanimanjem poduzetnika, natječaji su krenuli i za sada ima više od 350 prijava, no ljudi će se javljati svakim danom sve više.

Od sljedeće godine koristit će se i europska sredstva, što znači da će proračun svake godine biti sve veći i Maras procjenjuje da će se vrlo brzo doći do granice korištenja sredstava od 250 milijuna eura godišnje kao potpora obrtnicima, malom i srednjem poduzetništvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik